Kari Tieger
  Zazen

Feb.14th, 2007 :
Kari's meditation release is available !
To buy the CD,
please contact Kari : KariTieger@aol.com

$20 + $2.50 shipping

 

 

 

 
 
Translation of a Review in Hungarian on 9/19/08 by Mihaly Czekus
(original review follows) :
 
Kari Tieger: Zazen
Kari Tieger, who is from Rhode Island, is a multi-faceted artist: she is a composer, a singer, and instrumental performer, and a producer. She composes and performs her songs in English as well as in French. Her music, which is built up from different roots, varies from classical, pop, and jazz to new age.

In her album Zazen, Ms. Tieger is focusing on Zen Buddhism. According to Chinese Buddhism, zazen is the ability through which the individual can reach an inner relaxed condition, where one can go back to his roots. During this relaxation, the individual is able to find his real personality.

On Kari Tieger's album, there is a three-movement piece in two versions, first in English and then in French. The song starts with a six-minute introduction which is followed by a five-minute meditation, and it ends with the eleven-minute conclusion.

With the help of a Buddhist, Ms. Tieger built up her composition with rich musical harmonies in a very nice way. The songs on this album can be listened to as background music while talking to a group of friends as well as for relaxing.

During meditation, music has its own significance. Meditation is a direct way to the goal and music is similar to a route without obstacles which is perfectly clean. If we are able to listen to music that is similar to Kari Tieger's Zazen then the power of our own meditation will grow.

Features: Kari Tieger......
Other albums:
Nos Mots (2008)
 

Kari Tieger: Zazen

2008-09-19 13:35:00
EduCafe.hu
Czékus Mihály

A Rhode Islandon élő Kari Tieger rendkívül sokoldalú művész: dalszövegíró, énekes, hangszeres előadó és producer. Kompozícióit két nyelven – angolul és franciául - írja és adja elő. A zenei világa - a klasszikusoktól, a popon és a jazzen keresztül a new age-ig – számtalan gyökérből táplálkozik.

Az előadó a Zazen címet viselő albumával a zen buddhizmusra fókuszál. A buddhizmus kínai ágának a tanítása szerint a zazen az a képesség, mely által a gyakorló el tud érni egy belső, nyugodt állapotot, melyben elengedi a külső zavaró tényezőket és visszatér eredeti belső világába. A zazen által képes az ember visszatérni a saját gyökereihez és teljesen azzá válni, aki valójában.

Kari Tieger albumán egy három tételes mű kapott helyet kétféle verzióban. Először angol majd pedig francia kísérőszöveggel hallhatjuk. A mű egy 6 perces bevezető tétellel indul (Introduction) ezt követi egy 5 perces meditációs fázis (Meditation), a kör a 11 perces elmélkedő, a következtetéseket levonó résszel (Conclusin) zárul.

Tieger - buddhista segítséggel - nagyon szépen felépítette az igen gazdag zenei harmóniájú művét. A lemez anyaga éppúgy használható háttérzeneként egy baráti beszélgetés során, mint kifejezetten lazításhoz, elmélkedéshez és lélekápoláshoz.

A meditáció mellett a zene is jelentőséggel bír. A meditáció olyan, mint egy nyílegyenes, lerövidített út a célhoz. A zene pedig egy olyan akadálymentes úthoz hasonlít ami tökéletesen tiszta. Ha képesek vagyunk a Kari Tiegers Zazen-jéhez hasonló lélekteljes zenét hallgatni, akkor a saját meditációnk ereje is megnő.

Közreműködnek: Kari Tieger /billentyűsök, Barbara Zdravesky /cselló, Jon Brennan /basszus, Ron Schmitt /dobok és ütősök.

Diszkográfia
LP: Nos Mots (2008)
EP: Zazen (2007)
EP: Pas de Deux, 5 songs recorded in Paris (2004)
LP: En francais, s'il te plait (2001)
LP: Touch of Magic (1998)
EP: Trilogy of Nightsongs: A Romantic View of Vampires (1996)

Kiadó: Tiger Sound
Honlap: www.karitieger.com , www.myspace.com/karitieger


 
 
  View Kari Tieger's EPK
View Kari Tieger's EPK
RECORDINGS
Nos mots
Zazen
Pas de deux
En Francais s il te plait
Trilogy       
© 2005-2008
Kari Tieger All rights reserved
karitieger@aol.com Bookmark this page